top of page
1 + 1 = 3
1 + 1 = 3
WiK, dat is een groot harmonieorkest ... maar ook een Youth Band én een Drumband.
En dat allemaal met muzikanten uit Lochristi en omgeving.
harmonie (1 van 1)-75.jpg
Harmonieorkest

Het harmonieorkest bestaat al sinds 1819, maar haar muziek klinkt nog altijd even fris en vrolijk. WiK heeft een marsboek vol muziek om stapconcerten op kermissen en parades op te luisteren. Naast de traditionale marsmuziek bevat die marsboek ook verrassende deuntjes zoals "Laat de zon in je hart" of "Rock around the clock". Ambiance verzekerd! Maar WiK heeft bovenal een heel breed repertoire en speelt diverse muziekstijlen. Overtuig je op ons YouTube-kanaal of kom langs op één van onze activiteiten.     

Een mix van koper- en houtblazers, ondersteund door drums en percussie, repeteert wekelijks op  vrijdagavond tussen

20 en 22u in de lokalen van de Koning Boudewijnlaan. Dirigent Tony Van de Voorde geeft het tempo aan en loodst een 50-tal enthousiaste muzikanten doorheen alle partituren. Maar er zijn nog enkele pupiters vrij... Dus heb je zin om mee te spelen? Aarzel niet, en contacteer ons!

harmonie (1 van 1)-58.jpg
Youth Band

De Youth Band is een jeugdorkest dat ontstaan is in 2015 door de samenwerking tussen WiK en de Muziekschool Lochristi.  Leerlingen die al een beetje vaardig zijn op hun instrument kunnen op die manier kennis maken met het musiceren in groep.

Ondertussen is het ensemble al goed gegroeid en mogen we elk jaar weer nieuwe muzikanten verwelkomen, alsook nieuwe podia ontdekken om het beste van onszelf te geven.

Speel je een blaasinstrument of percussie?

Dan ben je meer dan welkom om deel uit te maken van ons orkest! Contacteer ons. Dirigente Gemma Van de Voorde staat alvast te popelen om je te verwelkomen.

Drumband

De drumband is het trommelkorps van WiK. Vele jonge muzikanten leren eerst trommelen in de drumband, om daarna door te groeien naar diverse vormen van percussie in het harmonieorkest.

 

De drumband begeleidt het harmonieorkest op stapconcerten zoals de 21-juli viering in De Haan/Wenduine en de oogststoet in Oostakker. Maar onze drummers hebben véél meer in hun mars en bedenken vaak een verrassende percussie-act voor de concerten van WiK.

 

Wil je ook wel eens die drumsticks in je handen nemen? Contacteer ons. Gaston De Belder zal je met veel enthousiasme alle kneepjes van het drummen aanleren.

DIRIGENTEN

Dirigenten
WiK, dat zin twee enthousiaste dirigenten,
 ondersteund door een gedreven druminstructeur
harmonie (1 van 1)-66.jpg
Tony Van de Voorde

Tony Van de Voorde (° 17 februari 1972, Gent) begon zijn muzikale opleiding aan de muziekacademie van Ledeberg op 12-jarige leeftijd. Na enkele jaren slagwerk te volgen bij Danny Deconnick en ert Francois (slagwerker Brussels Philharmonic) nam hij de overstap naar de euphonium en volgde koperles bij Luc Van Acker te Gentbrugge.

Op 28-jarige leeftijd volgt een nieuw hoofdstuk binnen de muziekstudie van Tony, dit maal aan het KASK conservatorium te Gent, waar hij zich als vrije student inschreef in de klas van de saxhoorns. Zijn docent is dan Gustaaf Devolder (tuba-speler van de Filharmonie). In die jaren leert onze dirigent ook de wereld beter kennen van de harmoniemuziek en de brassband in binnen- en buitenland.

Onze dirigent is van kindsbeen af aangesloten bij WiK en is sinds het voorjaar van 2015 aangesteld als dirigent.

Als muzikant was hij actief lid van de Brassband Metropole uit Antwerpen waarmee hij mooie wedstrijdresultaten neerzette en verschillende cd’s opnam. Momenteel is Tony de principal euphonium bij Brassband Panta Rhei uit Gent. Samen met deze brassband mocht hij in 2017 de vaderlandse kleuren verdedigen op het Europees Kampioenschap.

 

Muziek is voor Tony geen beroep maar wel een bijzonder grote passie. In het dagelijkse leven is Tony leerkracht mechanica aan campus Edugo Glorieux te Oostakker.

harmonie (1 van 1)-65.jpg
Gemma Van de Voorde

Gemma Van de Voorde (° 9 juni 1998, Gent) startte haar muzikale opleiding klarinet en notenleer op 9-jarige leeftijd, aan de muziekschool van de Koninklijke Harmonie "Willen is Kunnen" uit Lochristi.

 

Twee jaar later zette ze deze opleiding verder aan de Academie voor Podiumkunsten Gent bij Leen Raes. Hier kreeg ze de klarinetmicrobe echt te pakken, waardoor ze in 2012 besloot om te studeren aan de kunsthumaniora "Muda" te Evergem. In 2016 nam ze deel aan de ingangsproeven voor het Koninklijk muziekconservatorium van Gent, waarvoor ze slaagde en tot op heden studeert in de klas van Eddy Vanoosthuyse.

 

Naast haar studies aan het conservatorium is ze spelend lid van de Koninklijke Harmonie "Willen is Kunnen" uit Lochristi,  K.M. De Neerschelde uit Gentbrugge en de Koninklijke Harmonie Ste- Cecilia Zele .

Sinds het najaar van 2019 dirigeert Gemma de Youth Band van WiK. 

harmonie (1 van 1)-34.jpg
Gaston De Belder

Gaston De Belder (° 16 november 1953) behaalde in 1966 grote onderscheiding aan de muziekschool van Niel, en onderscheiding aan de muziekschool van Hemiksem in 1967.

 

Op 31-jarige leeftijd begon Gaston met het opleiden van beginnende slagwerkers. Zo was hij druminstructeur in verschillende harmonieën en gaf hij opleidingen aan toekomstige drumbandinstructeurs. In 2006 was hij zelfs dirigent van harmonie De Vredekring uit Antwerpen.

 

Momenteel is Gaston instructeur van de drumband van KOGH Heusden en KH 'Willen is Kunnen' Lochristi. 

Muzikanten

MUZIKANTEN

WiK, dat is een héél grote groep muzikale vrienden
Dwarsfluit en hobo

Dwarsfluit en hobo

Dwarsfluit en hobo

Dwarsfluit en hobo

Klarinet

Klarinet

Klarinet

Klarinet

Saxofoon

Saxofoon

Saxofoon

Saxofoon

Saxofoon bariton

Saxofoon bariton

Trompet

Trompet

Trompet

Trompet

Hoorn

Hoorn

Trombone

Trombone

Trombone

Trombone

Trombone en hoorn

Trombone en hoorn

Euphonium

Euphonium

Euphonium

Euphonium

Bas

Bas

Drum en percussie

Drum en percussie

Drum en percussie

Drum en percussie

Youth Band

Youth Band

MUZIEKSCHOOL

Muziekschool
WiK, dat is durven investeren in een muzikale toekomst

Zelf zin gekregen om muziek te spelen, maar je weet niet hoe? Dan ben je bij WiK aan het goede adres.

 

WiK heeft haar eigen muziekschool, en werkt bovendien samen met Muziekschool Lochristi. Jong en oud kan lessen volgen en een instrument leren bespelen. WiK organiseert zowel lessen houtblazer (klarinet, saxofoon, ...), koperblazer (trompet, trombone, euphonium, ...) als slagwerk. Als je een instrument leert bespelen, wordt je bovendien individueel begeleid. De lessen worden gegeven door professionele muzikanten en  conservatoriumstudenten, en gaan door in de lokalen van de gemeentelijke basisschool van Lochristi.  Prijzen zijn heel democratisch: vanaf 100€ kan je al een cursus volgen. Er wordt ook een borg van 50€ gevraagd, maar die krijg je terug als je minstens 75% van de lessen aanwezig bent. Ook kan je voor een klein bedrag een instrument ontlenen.

Meer informatie? Aarzel niet en contacteer ons.

BESTUUR

Bestuur
WiK, dat is sámen activiteiten organiseren en deel uitmaken van een bruisend verenigingsleven

Een harmonie is niet enkel muziek spelen. Het is ook: facturen betalen, sponsors zoeken, kostuums en instrumenten onderhouden, nieuwe activiteiten bedenken, helpers zoeken voor concerten, contacten onderhouden met gemeente, provincie, Vlamo, ... Het bestuur zorgt daarom voor de dagelijkse leiding van onze harmonie. Zij vergadert maandelijks in ons repetitielokaal in de Koning Boudewijnlaan.

 

Zin om mee te helpen? Contacteer ons.

harmonie (1 van 1)-67.jpg

Voorzitter: Katrijn Van Laere

Secretaris: Josefien Van Laere

Schatbewaarder: Vincent Masselus

Bestuursleden: Nico Bogaerts, Kris Burggraeve, Veroniek De Neve,

Veronique Van Acker

bottom of page