top of page

Hoe de Leukste Fanfare plots de Heetste Fanfare werd...

"Wat als we nu eens 200 muzikanten proberen bij een te brengen?"... Het begon als een wild idee tijdens een brainstorm rond het feestjaar van WiK, maar groeide al gauw uit tot een heus evenement met de naam 'De Leukste Fanfare'.

"Maar hoe pakken we dit aan? 200 muzikanten, waar moet dat parkeren? En wat als die allemaal dorst hebben? Dat past allemaal niet in ons repetitielokaal... en Uyttenhove is nog lang niet af...". Heel wat praktische vragen waarop al snel een antwoord kwam door de krachten te bundelen met het feestcomité van Dorpsstraat kermis. En op die manier was ook de datum voor de Leukste Fanfare vastgelegd: op zaterdag 29 juni zou de feesttent van Dorpsstraat kermis daveren onder de muzikale klanken van 200 muzikanten.

"En wat gaan we spelen? Iets dat al die 200 muzikanten kunnen spelen zonder te repeteren, waar vinden we dat?". In onze marsboek natuurlijk! Bovendien componeerde onze eigen alt saxofonist Bert Lenny voor deze gelegenheid de nieuwe feestmars "Lo-WIK mars".

"Maar dan moeten we wel eerst aan 200 muzikanten geraken, natuurlijk!". Dus werden flyers gedrukt en verspreid. Muziekscholen in de regio Gent en alle hafabra's uit de provincie Oost-Vlaanderen werden aangeschreven. Facebook ewerd ingeschakeld. All e bevriende muzikanten uit andere muziekkorpsen werden aangesproken (of misschien wel een beetje gestalkt...). Onze eigen Youth Band begon volop te repeteren... En langzamerhand begon het aantal inschrijvingen te stijgen. De kaap van 200 werd uiteindelijk niet behaald, maar we klokten wel af op een mooie 142 inschrijvingen.

Zaterdag 29 juni begon te naderen, ... en dan kondigde Sabine en Frank de start van de zomervakantie aan met een heuse hittegolf ! De weersvoorspellingen hadden het over méér dan 30 graden. "Hoe pakken we dat aan?". Dus werd er in allerijl nog een noodplan opgesteld (lees: het voorzien van gratis flesjes water voor de deelnemers).

Jammer genoeg haakten er last-minute toch een aantal inschrijvingen af, maar 107 moedige muzikanten lieten het beste van zich horen op die warme zaterdag 29 juni. Koploper van de Leukste Fanfare was onze vaandeldrager Etienne De Geest. Hij mocht vol trots de nieuwe vlag met ons nieuw logo dragen. En wat klonk die 107-koppige fanfare goed! Na een korte muzikale rondgang in de wijk bracht de Heetste Fanfare een muzikale serenade aan de feesttent. Onder leiding van onze dirigent Tony Van de Voorde werd het vrolijke deuntje van de Lo-WIK mars voor het eerst voor publiek gespeeld.

En dan was het tijd voor... taart ! Want bij elk goed verjaardagsfeestje hoort natuurlijk taart. Alle muzikanten werden op een stukje taart getrakteerd, ... met natuurlijk (enkele) dorstlessertjes.

Ook het Nieuwsblad was ter plekke, en maakte dit verslag: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20190629_04486114 (mét fotoverslag).


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page